31 Ağustos 2015 Pazartesi

Dolap Anahtarlık


• Özel Tasarım Ahşap Bank Havluluk   • Zigon Sehpa   
• Mini Abajur   
• Çerçeve   • Özel Tasarım Avize  • Saklama Kutusu  
• Mini Terekli Ahşap Baharatlık  
• Özel Tasarım Mutfak Dolap ve Terekleri  
• Bebek Odası Rafları  • Farklı Ürünler

http://gozdedesign.blogspot.com/
http://gozdehandmade.wix.com/gozdehandmade



ferucak@gmail.com

Sitede bulunan resimler hiçbir şekilde kullanılamaz ve kopyalanamaz...



Fernando Baptista

Dünyanın en iyi infografikçilerinden, National Geographic dergisinin grafik editörü Fernando Baptista’nın kısaca söyledikleri.  ”Bir grafikte önemli olan kapsamın özünü bulmaktır. Ben çalışmalarımda fotoğraflarla ve metinlerle anlatılamayan hikayeleri anlatmaya çalışırım.”  Ünlü grafikçi  bugüne kadar National Geographic dergisine 60 infografik ve 15 interaktif çalışması yapmıştır.  2012 yılında son 20 yılın en etkili 5 grafik sanatçısından biri seçilen Baptista,” bir grafik çiziminin aylarca sürebileceğini söylemiştir”. 

30 Ağustos 2015 Pazar

NUTUK 'ta 30 Ağustos:


''...Efendiler, 26 - 27 Ağustos günlerinde, yani iki gün içinde, düşmanın Karahisar'ın güneyinde 50 ve doğusunda 20,30 kilometre uzunluğundaki müstahkem cephelerini düşürdük. Yenilen düşman ordusunun bütün kuvvetlerini, 30 Ağustos'a kadar Aslıhanlar yöresinde kuşattık. 30 Ağustosta yaptığımız savaş sonunda düşmanın ana kuvvetlerini yok ettik ve esir aldık. Düşman ordusunun başkomutanlığını yapan General Trikopis de esirler arasına girdi. Demek ki, tasarladığımız kesin sonuç, beş günde alınmış oldu. 31 Ağustos 1922 günü ordularımız ana kuvvetleriyle İzmir'e doğru yol alırken diğer birlikleriyle de düşmanın Eskişehir'in kuzeyinde bulunan kuvvetlerini yenmek üzere ilerliyorlardı.
Doğrudan doğruya bana gönderilen bir telsiz telgrafta da İzmir'deki İtilaf Devletleri konsoloslarına benimle görüşmelerde bulunma yetkisinin verildiği bildirilerek, onlarla hangi gün ve nerede buluşabileceğim soruluyordu. Buna verdiğim cevapta da 9 Eylül 1922'de Kemalpaşa'da görüşebileceğimizi bildirmiştim. Gerçekten de söz verdiğim gün, ben Kemalpaşa'da bulundum. Fakat görüşme isteyenler orada değildi. Çünkü ordularımız, İzmir Rıhtımında ilk verdiğim hedefe, Akdeniz'e ulaşmış bulunuyorlardı
Saygıdeğer efendiler,
Afyonkarahisar-Dumlupınar Meydan Muharebesini ve ondan sonra düşman ordusunu tamamiyle yok eden veya esir eden ve kılıç artıklarını Akdeniz'e, Marmara'ya döken harekatımızı açıklayıcı ve vasıflandırıcı söz söylemeyi gereksiz sayarım.
Her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekat Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha geçiren muazzam bir eserdir.
Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir. Bu eseri yaratan bir milletin evladı, bir ordunun başkomutanı olduğumdan, mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur.''

M. Kemal ATATÜRK

28 Ağustos 2015 Cuma

Ev Hediyelikleri


• Özel Tasarım Ahşap Bank Havluluk   • Zigon Sehpa   
• Mini Abajur   
• Çerçeve   • Özel Tasarım Avize  • Saklama Kutusu  
• Mini Terekli Ahşap Baharatlık  
• Özel Tasarım Mutfak Dolap ve Terekleri  
• Bebek Odası Rafları  • Farklı Ürünler

http://gozdedesign.blogspot.com/
http://gozdehandmade.wix.com/gozdehandmade



ferucak@gmail.com

Sitede bulunan resimler hiçbir şekilde kullanılamaz ve kopyalanamaz...


BITCOIN nedir?

Bitcoin, İnternet üzerinde birbirinden farklı noktalarda çalışan bilgisayarların belli matematiksek şifreleme algoritmalarını çözerek oluşturdukları, yarattıkları bir para birimidir. Günlük hayatta kullandığımızı cüzdanlarımız ve içinde bulunan kağıt paraları başlangıç noktası olarak aldığımız için İnternet Bankası kullanmaya başladığımızı zaman hesaplarımızda gördüğümüz, maaşlı çalışanlar için ay başında çoğalan, ay içinde yapılan bazı ödemeler karşılığında azalan sanal görünümlü yapıdan çok da farkı yok aslında. En önemli farkı, Bitcoin’in herhangi bir merkez bankasına bağlı olmaması, bir devlet tarafından kontrol edilmemesi, bu sayede de teoride enflasyona karşı korumalı oluşu.
Hali hazırda Bitcoin’ler İnternet üzerinde birçok web sitesi tarafında kabul edilen bir para birimi olarak yer alıyor. Bu noktada çalışma sistematiği olarak Paypal sistemi ile bir takım benzerlikleri var; para göndermek istediğiniz kişiye istediğiniz meblağı gönderiyorsunuz. İki farkı var; birincisi ilgili transfer işlemini kontrol ve teyit eden bir banka, kredi kuruluşu veya kurum bulunmuyor. Tüm işlemler network üzerinde yer alan diğer noktalardaki bilgisayar programları tarafından onaylanıyor ve bu yüzden işlem ücretleri yok denecek kadar az?

BITCOIN’ler nasıl üretiliyor?
Geleneksel ekonomilerde paranın yönetim haklarını ellerinde bulunduran devletler, merkez bankaları vasıtası ile talebe ve ekonominin gidişatı ve uygulanan stratejiye göre para basarlar ve ekonomideki dengeleri değiştirirler. Geçmiş bize gösterdi ki, bu değişken dengeler kimi zaman fazla arzdan dolayı ekonomik dengesizlikler ve sonucunda krizlerle sonuçlandı.
Bitcoin’ler, miner adı verilen bilgisayarlar tarafından üretiliyor. Sistemin üretim mantığı aslında belirli bir sürede bir matematik probleminin çözülmesi mantığına dayanıyor. Her problem çözüldüğünde 25 coin üretiliyor, sistemdeki tüm ‘miner’ bilgisayarlar çözülen problemden haberdar oluyor, bu sayede bir sonraki problemin daha zor olması sağlanıyor. Kurgulanan yapıda, arzı gitgide azalan ve 21.000.000 coin büyüklüğünde bir hacim yaratıldığı zaman üretimin otomatik olarak durdurulacağı bir yapıdan bahsediliyor.
2013 yılının Mayıs ayı itibarı ile 11,1 milyondan biraz fazla Bitcoin üretimi gerçekleşmiş ve 21 milyonluk üretime 2140 yılında ulaşılacağı düşünülüyor.

BITCOIN yapısını kim kurdu, kim icat etti?
Bitcoin’in yaratıcısı bir kod yazarı ve kriptograftı. Kendisi kriptografi mail listesiyle Satoshi Nakamoto adıyla iletişim kuruyordu. Nakamoto ağı tasarladı ve Bitcoin’i Haziran 2009’da faaliyete geçirerek, yaratılış bloğu olarak da bilinen ilk 50 bitcoin’i çıkardı. Amerika’da yaşanan finansal krizin en derin hissedildiği dönemlerde ortaya çıkan bu yapı halen gizemini koruyor.
Nakamoto bundan kısa bir süre sonra ortadan kayboldu. Birçok muhabir Nakamoto’nun gerçek kimliğini ortaya çıkartmaya çalıştı (ve başarısız oldular) ama şu ana değin yapılmış en başarılı sanal para biriminin yaratıcısı gizemini korumayı sürdürüyor. Şu ana kadar ulaşılabilen en detaylı bilgi 2008 Ağustos’unda yapılan bir patent başvurusu ve 3 gün sonrasında alınan ‘bitcoin.org’ alan adı içerisinde yer alan ve şu anki kullanılan şifreleme yazılımı ile benzerlikler gösterdiği iddia edilen Neal King, Charles Bry ve Vladimir Oksman adındaki üç kişi. Ancak bu bilgiler doğrulanmadı. Bir diğer iddia da, popüler P2P yazılımı eDonkey yaratıcısı Jed McCaleb’in, ki kendisi şu anki en büyük Bitcoin borsası olan MtGox’un da kurucusu, Nakamoto olduğu yönünde.
Bitcoin’ler ilk sanal para birimi değil ve son da olmayacak. Bitcoin şimdiye kadar karşılaştığımız en başarılı sanal para birimi olarak görülebilir ama ilk değil. E-gold’dan Beenz’e ve Facebook Credits’e insanlar on yılı aşkın bir süredir geçerli sanal para birimlerini inşa etmeye çalışıyor (başarısız bir biçimde). Bu sanal para birimleri farklı nedenlerden ötürü başarısız oldu. Bazıları hükümet otoriteleri tarafından kara para aklama suçlamasıyla kapatıldı. Bazıları kendi sahipleri tarafından artan dolandırıcılıklar nedeniyle kapatıldı. Ve bazıları da insanlar onları satın almayı terk ettiklerinde sönüp gitti. Bitcoin merkezi olmadığı için, hiç kimse tarafından kapatılamaz. Evet, bireysel Bitcoin alışverişleri finansal düzenleyiciler tarafından hedef alınabilir, ama kimse Bitcoin’i yürütmediğinden, sadece ilgi eksikliğinden tükenebilir.
Bir hacker teorik olarak Bitcoin ağına zarar verebilir; bir exploit içindeki kodu, tüm exploit’leri bitirmek üzere değiştirebilir. Ancak çıkışından bu yana geçen dört yılda, Bitcoin kodu halen el değmeden duruyor. Bireysel kullanıcılar ve borsalar hack edilebilir ama bitcoin’lerin kendisi şu ana değin güvenli olduğunu kanıtladı.
Bir grup Bitcoin klonunun pazara girmeye çalışmasının nedeni muhtemelen bu. TerraCoin’den Ripple’a ve PPCoin’e, açık kaynak Bitcoin kodunu baz alan yeteri miktarda sanal para birimi gerçek dünya paranızla rekabet etmeye istekli. Şimdilik çoğu tüketici için sanal para birimlerine güvenli bir mesafede durmak muhtemelen iyi bir fikir: Bitcoin’leri bu kadar ilgi çekici yapan değerdeki vahşi iniş çıkışlar sizi bir gün milyoner, ertesi gün yoksul yapabilir.

Kaynak: Computerworld, PCMagazine Haziran 2013 sayısı

27 Ağustos 2015 Perşembe

Bibloluk Raf Dolap


• Özel Tasarım Ahşap Bank Havluluk   • Zigon Sehpa   
• Mini Abajur   
• Çerçeve   • Özel Tasarım Avize  • Saklama Kutusu  
• Mini Terekli Ahşap Baharatlık  
• Özel Tasarım Mutfak Dolap ve Terekleri  
• Bebek Odası Rafları  • Farklı Ürünler

http://gozdedesign.blogspot.com/
http://gozdehandmade.wix.com/gozdehandmade



ferucak@gmail.com

Sitede bulunan resimler hiçbir şekilde kullanılamaz ve kopyalanamaz...


WeTransfer

Wetransfer bir dosya paylaşım sitesidir. Kullanım için herhangi bir kayıt yapılması gerekmez. Dosyayı Wetransfer üzerinden dosya iletmek istediğiniz kişinin e-posta adresini yazıp gönderiyorsunuz. İşte bu kadar basit bir işlem ile dosyanızı paylaşmış oluyorsunuz. Mail ile gönderilemeyecek kadar büyük dosyaların bu uygulama üzerinden sıkıştırılıp gönderilmesi mümkündür.
Kullanımı
Wetransfer internet sitesine girdiğiniz zaman, ilk sayfada hizmet koşullarını okuyup onaylamanızı isteyecek. Hizmet koşullarını onayladıktan sonraki sayfada dosya ekle seçeneğinden bilgisayar üzerinden istediğimiz dosyayı seçiyoruz. Wetransfer'in tek koşulu seçmiş olduğumuz dosyanın 2 GB'ı geçmeyecek olması. Seçtiğimiz dosyayı istediğimiz kişinin mail adresini ve kendi mail adresimizi yazarak gönderiyoruz. İstersek seçenekler arasından ilgili kısmı bulup küçük bir mesaj da oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda bir diğer güzel özelliği, aynı anda birden fazla kişiye dosya gönderebilecek olmanız. Bunun içinde seçenekler arasından paylaşım işareti seçeneğini tıklayacağız. Yollamak istediğimiz diğer kişilerin de e-posta adreslerini yazıp dosyamızı göndereceğiz. Wetransfer mobil uygulamalar üzerinden de kullanılabiliyor. Onun kullanımı içinde yine aynı şartlar mevcutken; tek farkı sadece video ve fotoğraf paylaşımı yapabilirsiniz. Yine aynı şekilde e-posta adresinizi kullanmanız gerekecek. Ancak Wetransfer mobil uygulaması her akıllı telefon ile uyumlu bir uygulama değil; yalnızca ios ve android telefonlarla uyumlu olan bir uygulama.  Uygulama ücretsiz kullanılan bir uygulama ama ücretsiz kullanımın da 2 GB'lık bir sınır var. Yüklediğiniz dosyaların 2 GB'ı geçmemesi gerekiyor ve toplamda 20 e-posta adresi hakkınız var. Ancak ücretli üyeliklerde bu sınır 5 GB oluyor ve e-posta adresi sayınız 100'e çıkıyor ve dosyalarınızın başkalarıyla sizin isteğiniz dışında paylaşılmasın diye engellemek adına şifreyle koruyabiliyorsunuz. Ücretli bir üyeliğin bedeli aylık 10 dolar civarında ve ödemeler aylık değil senelik yapılıyor. Wetransfer kullanarak dosya küçültme de yapabilirsiniz. Maille yollanamayan bir çok dosyayı bu şekilde paylaşabilirsiniz.

İnternette bulabileceğiniz en kolay dosya transfer girişimlerinden biri olan WeTransfer.com, 25 milyon dolar yatırım aldı. Avrupalı girişim bu yatırımla 2009’dan bu yana ilk kez bir dış kaynak fonunu kullanmış oldu.
Highland Capital Partners Europe (HCPE) tarafından yapılan 25 milyon dolarlık yatırım Wetransfer’in küresel açılımında kullanılacak. Wetransfer CEO’su Bas Beerens‘e göre Wetransfer’in herhangi bir yatırıma ihtiyacı yok. Ama artık büyüme potansiyelini göz ardı etmek istemiyorlar.
25 milyon aktif kullanıcı kârlı bir girişim
2009 yılında kurulan Amsterdam merkezli girişim şu anda 25 milyon aktif kullanıcıya sahip ve 2013’ten bu yana kârlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Geçtiğimiz yıl da kazancını iki katından daha yukarıya çıkarmayı başarmış.
Son yıllarda P2P dosya paylaşım programlarının (Limewire) kapatılmasıyla yeni fırsatların doğduğu pazarın en eski isimlerinden Rapidshare de Mart 2015’te kapılarını kapatıyor. Megaupload’un kapanması önemli bir dönüm noktası sayılabilir ama Kim Dotcom’un Mega.co.nz ile geri döndüğünü de söylemek gerek.
Diğer yandan yeni bir P2P dosya transfer girişimi olan ransız Infinit.io ise bu yolda Wetransfer’i kendine rakip olarak seçmiş ve agresif bir büyüme yakalamak istiyor.
İnternetin dev şirketleri kendi dosya depolama hizmetlerini paylaşıma açarken bu pazarda rekabetin büyüyeceğine şüphe yok. 

26 Ağustos 2015 Çarşamba

Dekoratif Köşe




• Özel Tasarım Ahşap Bank Havluluk   • Zigon Sehpa   
• Mini Abajur   
• Çerçeve   • Özel Tasarım Avize  • Saklama Kutusu  
• Mini Terekli Ahşap Baharatlık  
• Özel Tasarım Mutfak Dolap ve Terekleri  
• Bebek Odası Rafları  • Farklı Ürünler

http://gozdedesign.blogspot.com/
http://gozdehandmade.wix.com/gozdehandmade



ferucak@gmail.com


Sitede bulunan resimler hiçbir şekilde kullanılamaz ve kopyalanamaz...


Asla Tahmin Edemeyeceğiniz 7 Ünlü Grafik Tasarımcı

Chuck D
Protest Rap’in babası Chuck D, Adelphi University’de grafik tasarım eğitimi almış. Rap tarihinin en ilham verici grubu Public Enemy’nin neden her zaman sağlam bir görsel kimliğinin olduğunu da şimdi daha net anlayabiliyoruz.
Grubun kurucusu Chuck D (o zamanlar Carlton Douglas Ridenhour) “Fear of a Black Planet” gibi klasikleşen albümlere imza atmadan önce okuduğu Adelphi University’nin okul gazetesini çıkaranlardan.
Herkesin çok iyi ve çok yetenekli bulduğu sanatçı, 2008’de yaptığı basın toplantısında dile getirdiği gibi, fazla partilediği ve okulu astığı için atılmış. Ancak geri dönüp 1984’te, özellikle plak kapağı tasarımına yoğunlaşarak başarıyla mezun olmuş.

Andy Serkis
Hobbit ve Planet of the Apes yıldızı Serkis, Lancaster’da görsel tasarım eğitimi görmüş. Yüzüklerin Efendisi’ndeki Gollum rolü ve Hobbit Üçlemesi’yle hafızalara kazınan Andy Serkis, sinema afişi tasarımında oldukça başarılı bir isim aynı zamanda.

Alan Rickman
Harry Potter’dan bildiğimiz, Snape rolüyle kalbimizi çalan Alan Rickman, Graphiti isimli tasarım ajansı kurmuş ve parasını öyle kazanmış. Chelsea College of Art and Design mezunu oyuncu, yüksek lisansını da Royal College of Art’da yapmış. Oyunculuğa olan hevesinin önüne geçemediği için 1972’de Royal Academy for Dramatic Arts’a kabul edilmiş ve grafik tasarımla vedalaşmış.

Ricky Wilson
The Kaiser Chiefs’in solisti, Leeds College of Art’ta grafik tasarım okumuş. Şimdilerde kariyerine BBC’nin yetenek şovu “The Voice” jürisi olmakla yeni açılımlar getiren Rick Wilson, daha sonra yarı zamanlı hocalık da yaptığı Leeds Metropolitan University’den 2000 yılında mezun olmuş.

Pete Townshend
The Who’nun efsane gitarcısı  Pete Townshend Ealing College of Art’ta grafik tasarım okumuş. Okulunun ağır entelektüel atmosferinin etkisinde kalan müzisyen, 1969’da ortaya çıkan rock operası Tommy’nin de mimarı.

David Bowie
Rock’ın usta yorumcusu, Bromley College of Art’da grafik tasarım okumuş. Tipografi ve sayfa tasarımı konusunda ihtisaslaşan Bowie, bütün plaklarında ve görsel kimliğinde kendi söküğünü de dikebilenlerden. (Dip not: Üniversite yıllarında dönem arkadaşı George Underwood’un bir kızla ilgili gözüne yumruk attığı Bowie’nin sol gözündeki kalıcı hasar daha sonra markası olacaktır.)

Freddie Mercury
The Queen’in beyni, büyük müzik insanı Freddie Mercury de grafik tasarım diploması olanlardan. Onun sesi, kompozisyon ve tasarım yeteneği olmaksızın The Queen yalnızca bir başka rock gurubu olmaya mahkum kalırdı büyük ihtimalle.
Pete Townshend ve Rolling Stones’un gitarcisi Ronnie Wood gibi, o da Ealing College of Art mezunu.

25 Ağustos 2015 Salı

Sözüm Var Rumeli Türküsü

Arif Şentürk - Şu Karşıki Dağda Lambalar Yanar 2012

Melihat Gülses - Göçmen Kızı

Renkli Kavanozlar ve Havluluk



• Özel Tasarım Ahşap Bank Havluluk   • Zigon Sehpa   
• Mini Abajur   
• Çerçeve   • Özel Tasarım Avize  • Saklama Kutusu  
• Mini Terekli Ahşap Baharatlık  
• Özel Tasarım Mutfak Dolap ve Terekleri  
• Bebek Odası Rafları  • Farklı Ürünler

http://gozdedesign.blogspot.com/
http://gozdehandmade.wix.com/gozdehandmade



ferucak@gmail.com

Sitede bulunan resimler hiçbir şekilde kullanılamaz ve kopyalanamaz...


Ünlü Reklamcı Leo Burnett’ın 10 Yol Gösterici Sözü

1- İyi ama gösterilmemiş reklam, satış yaptırmaz.

2- Reklamcılık insanlara “İşte elimizde bu var. İşte size ne yapacağı. İşte onu almanın yolları.” der.

3- İyi reklam sadece bilginin sirkülasyonunu sağlamaz. Bu akla tutku ve inanç katar.

4- Kalıcı reklam başarısı diye bir şey yoktur.

5- Basit yapın. Hatırda kalır olsun. Kendisine bakmaya teşvik edici olsun. Okuması eğlenceli olsun.

6- Kendinizi müşterinin yerine koyamıyorsanız, büyük ihtimalle siz reklamcılık işinde olmamalısınız.

7- Yaratıcılık, bildiğiniz iki şeyi bilmediğiniz bir şekilde birbirine bağlamaktır.

8- Şunu anladım ki, iyi bir reklam hakkında yazmak iyi bir reklam yazmaktan çok daha kolay.

9- Hayat ve tüm durumlar hakkındaki merak, bence, muhteşem yaratıcı insanların gizidir.

10- Yaratıcı fikirler en iyi eğlenceli bir ruha sahip dükkanlarda gelişir. Kimse eğlenmek için işte değildir ancak bu işte eğlence olmayacağı anlamına gelmez.



Kaynak: http://gergedan.co/reklamcilik-uzerine-10-buyuk-leo-burnett-sozu/

24 Ağustos 2015 Pazartesi

Yeni Tasarımlar


• Özel Tasarım Ahşap Bank Havluluk   • Zigon Sehpa   
• Mini Abajur   
• Çerçeve   • Özel Tasarım Avize  • Saklama Kutusu  
• Mini Terekli Ahşap Baharatlık  
• Özel Tasarım Mutfak Dolap ve Terekleri  
• Bebek Odası Rafları  • Farklı Ürünler

http://gozdedesign.blogspot.com/
http://gozdehandmade.wix.com/gozdehandmade



ferucak@gmail.com

Sitede bulunan resimler hiçbir şekilde kullanılamaz ve kopyalanamaz...


Samsung

Kökleri 1939 yılına kadar uzanan ve Byung-Chull tarafından kurulan Samsung-Sanyo Electric Company o yıllarda sebze-meyve ihracatı ile uğraşan kendi halinde bir şirkettir. 1970’li yıllarda tekstil ve inşaat sektörüne de giren Samsung firması o dönemlerde renkli televizyonlar da üretmeye başlar. O yıllarda yine uçak yapımcılığıyla uğraşan şirket ayrıca dünya’nın en küçük video kaydedicilerini de üretmeye başlar. Koreli şirket bugün, Sony gibi dev teknoloji markalarıyla yarışıyor. “Samsung “Kore dilinde 3 yıldız anlamına geliyor.

21 Ağustos 2015 Cuma

Duvar Panosu


• Özel Tasarım Ahşap Bank Havluluk   • Zigon Sehpa   
• Mini Abajur   
• Çerçeve   • Özel Tasarım Avize  • Saklama Kutusu  
• Mini Terekli Ahşap Baharatlık  
• Özel Tasarım Mutfak Dolap ve Terekleri  
• Bebek Odası Rafları  • Farklı Ürünler

http://gozdedesign.blogspot.com/
http://gozdehandmade.wix.com/gozdehandmade



ferucak@gmail.com

Sitede bulunan resimler hiçbir şekilde kullanılamaz ve kopyalanamaz...


Nestle

Nestle markası 1866 yılında kuruldu. İsmini de kurucusu Henri Nestle’den aldı. Bir eczacı olan Henri Nestle 1860’lı yıllarda emzirilemeyen bebekler için bir çocuk maması geliştirdi. Bu bebek maması , piyasadaki hiçbir mamaya benzemiyordu. Bu mama, emzirilemeyen ve piyasadaki diğer mamaları yemeyen bir çocuğun hayatını da kurtarınca mamanın ünü kısa sürede arttı. 1866’da “Farine Lactée Henri Nestlé” Avrupa’nın birçok yerinde satılmaya başladı. 1905 yılında Nestle bir İsviçreli süt şirketiyle anlaştı. Tüm dünya’da fabrikalar kurmaya başladılar. Bir bebek maması ile başlayan serüven Nestle’yi bugünlere kadar taşımayı başardı.

20 Ağustos 2015 Perşembe

Kavanozlar ve Havluluklar


• Özel Tasarım Ahşap Bank Havluluk   • Zigon Sehpa   
• Mini Abajur   
• Çerçeve   • Özel Tasarım Avize  • Saklama Kutusu  
• Mini Terekli Ahşap Baharatlık  
• Özel Tasarım Mutfak Dolap ve Terekleri  
• Bebek Odası Rafları  • Farklı Ürünler

http://gozdedesign.blogspot.com/
http://gozdehandmade.wix.com/gozdehandmade



ferucak@gmail.com

Sitede bulunan resimler hiçbir şekilde kullanılamaz ve kopyalanamaz...


İnfografik

İnfografik kavramı, ülkemiz açısından çok yeni bir kavram, yabancı basında ise bu kavrama çok değer veriliyor. Yarışmalar yapılıyor, web sayfaları düzenleniyor vs… Türkiye bu konuda da geri kalmış ülkelerden. Ülkemiz adına güzel işler yapmamız ve mevcut boşluğu doldurmamız gerekiyor. Bu işi ciddi anlamda yapabilmek için İnfografik nedir, kendi içinde disiplinleri nelerdir çok iyi bilmemiz sürekli gözlem yapmamız, bilgilerimizi paylaşmamız gerekiyor.
Peki, nedir İnfografik? 
Bilginin görselle yoğurulmasıdır; Bir haberin veya verinin kısa sürede anlaşılmasını sağlamak, okunurluğunu artırıp zevkli hale getirmenin yoludur.
İnfo nedir?
Tahmin edebileceğiniz gibi “Info” bilgi anlamına gelen İngilizce bir kelime. Sözlük anlamıyla bilgi, öğrenme, araştırma ve gözlem yoluyla elde edilen her türlü gerçek, malumat ve kavrayışın tümüdür. Bilgi, çok farklı şekillerde tanımlanmaktadır.
Bilgi doğruluğu ispatlanmış inançlardır (Nonaka ve Takeuchi, 1995:58).
Bilgi, önceden belirlenen bir dizi sistematik kural ve prosedüre uygun bir biçimde işlenmiş enformasyondur.
Bilgi, sosyal varlık olan insanlar arasındaki iletişim sırasında paylaşılan, aktarılan ve yeniden şekillendirilen tecrübe ve enformasyonlardır (Allee, 1997:27).
Bilgi, belirli bir durum, sorun, ilişki, teori veya kurala ait veri ve enformasyondan oluşan anlayışlardır (Bennet ve Bennet, 2000:19).
Bilgi içinde yaşadığımız dünyayı ve olayları yorumlamak ve yönetmek için uyguladığımız bir dizi anlayış, kavrayış ve genellemeler ile bize güçlü bir kavrayış ve bakış açısı kazandıran her türlü zihni faaliyettir.
Bilgi, sosyal olaylarda karşımıza çıkan eylem ve olayları anlamamıza yardım eden işaret ve kodlamalardır.
Bilgi, insanların ve organizasyonların etkin bir biçimde eylem gerçekleştirmeleri için sahip olmaları gereken kapasitedir (Argyris, 1993: 2-3).
Grafik tasarım nedir ?
Design sözcüğü Latince kökenli ‘designare’den türemiştir; anlamı ‘bir şeye işaret etmektir’. Etimolojik anlamda, uzakta olan bir şey işaret edilebilir; piktoral anlamda ‘de-sign’ birden fazla şeyin olduğu ortamda, yalnızca tek bir şeyi işaret edebilir. Ruhani anlamda ise ‘aklın gözü’ betimlemesiyle; sözcüğün yoğun bir arınmadan geçtiği hissedilir. Tasarlamak sözcüğü ile de; işaretlemek, iz bırakmak, not etmek, altını çizmek, damga vurmak, özgün olmak, biricik ve tek olmak, belirginleştirmek, ayrıştırmak eylemleri vurgulanır.
Grafik Tasarım en kısa tanımıyla, resmin stilize edilmiş halidir. Dolayısıyle desen bilgisi gerektirir. Grafik tasarımcısının grafik sanatları bilmesi yani sanatçı olması gerekir.
İnfo + Grafik tasarım = İnfografik
Bilgi ve grafiğin birleşmesine infografik denir. Bu ortaklık bir çok avantajı da beraberinde getiriyor. Bazı avantajları şunlardır.
• İnfografik habere farklılık kazandırır,
• Daha fazla dikkat çeker,
• Daha etkilidir,
• Akılda kalıcıdır çabuk unutulmaz,
• Kolay anlaşılır,
• Uzun bir mesele daha çabuk aktarılır,
• İnfografikle sunulmuş bir haber daha keyiflidir,
• Kalıcı bir eser niteliği taşır.

Kaynak
http://infografiknedir.com/infografik-nedir/

19 Ağustos 2015 Çarşamba

Örnek Çalışmalar




• Özel Tasarım Ahşap Bank Havluluk   • Zigon Sehpa   
• Mini Abajur   
• Çerçeve   • Özel Tasarım Avize  • Saklama Kutusu  
• Mini Terekli Ahşap Baharatlık  
• Özel Tasarım Mutfak Dolap ve Terekleri  
• Bebek Odası Rafları  • Farklı Ürünler

http://gozdedesign.blogspot.com/
http://gozdehandmade.wix.com/gozdehandmade



ferucak@gmail.com


Sitede bulunan resimler hiçbir şekilde kullanılamaz ve kopyalanamaz...


Ralp Schraivogel

1960 yılında Luzern' (İsviçre)de doğdu. 1977-82 yılları arasında Zürih Tasarım Okulu'nda eğitim gördü. 1982'de eğitimini tamamladıktan sonra Zürih'te kendi grafik tasarım stüdyosunu açtı.1983 yılından beri Zürih belgesel sinema birimi "Film Podium" ve 1984 yılından beri de "Zürih Tasarım Müzesi" için tasarımlar yapmaktadır. 1986-89 yılları arasında "Zürih Güzel Sanatlar Müzesi"nin (Kunsthaus Zurich) tüm afiş ve kataloglarını tasarladı.
Schraivogel 1991'de "Theater  Neumarkt" tiyatrosu için grafik tasarımcı olarak çalıştı ve sonrasında "Zürih Caz Festivali", "Schaffhausen Caz Festivali", "Solothurn Edebiyat Günleri" ve "Zürih Afrika Film Günleri" gibi kültür'e yönelik etkinliklerin tüm tasarımlarını yaptı.
1992'den 2001 yılına kadar Zürih Tasarım Okulu'nda dersler verdi ve 2000-2001 eğitim yılında Berlin UdK'da misafir profesör olarak çalıştı.
Schraivogel aralarında Varşova Afiş Bienali (Altın Madalya, 1994); Moskova Afiş Bienali, Altın Arı (Altın Madalya, 1994); Chaumont Afiş Festivali (Altın Madalya, 1997); Ningbo Uluslararası Afiş Sergisi (Altın Madalya, 2001)nin olduğu birçok ödülle birlikte üç kez "İsviçre Uygulamalı Sanatlar Ödülü" (1995, 1997, 2000), oniki kez de "Yılın En iyi İsviçre Afişi Ödülü"nü (1989'dan itibaren) kazandı.
Afiş tasarımları MoMa-New York gibi önemli arşivlerde bulunan Ralph Schraivogel, Alliance Graphique Internationale, AGI üyesidir.

7 Ağustos 2015 Cuma

Jean Michel Jarre - Oxygen II

SPIRIT OF NATURE - YANNI

Kitaro - Silk Road

OMAR FARUK TEKBILEK - MOMENT OF DOUBT

Ömer Faruk Tekbilek - Kolay mı

Omar Faruk Tekbilek - Why

Schiller - Die Liebe HD Video 2012

Tнє Mσɱєητ...

OLIVER SHANTI - WELL BALANCED