13 Mayıs 2015 Çarşamba

Ücretsiz Grafik Tasarım Kaynakları

Stok Fotoğraflar

• Flickr: Creative Commons: Çevrimiçi fotoğraf paylaşımının yanısıra tasarımcılar ve fotoğrafçılar ile takılmak için kullanabileceğiniz en ünlü sitelerden biri Flickr’dır. Yahoo! tarafından işletilen Flickr sitesi bünyesinde yer alan sayfa, Creative Commons lisansı‘na sahip içeriğe doğrudan ulaşabilmenizi sağlar.

• Morguefile: Pek çok sanatçının katılımıyla oluşturulmuş kullanıcılar tarafından hazırlanan stok fotoğraflarını içeriyor. Site bünyesinde yer alan gelişmiş organizasyon şeması ve küçük resim önizlemesi, hızlı aramalar yapmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca çeşitli kılavuzlara ve sitenin üyesi diğer sanatçılara ulaşmak için de sitenin forumlarına bir göz atmayı ihmal etmeyin.

• Stock.xchng: (ayrıca SXC olarak da bilinir) 380.000’in üzerinde stock fotoğrafı ile çok popüler bir fotoğraf paylaşma ve stock fotografi sitesidir. Eğer bu da size yetmiyorsa, o zaman sitenin kılavuzlar bölümü üzerinden fotografi ve grafik tasarım başlıklarına da bir göz atabilirsiniz.

• Stockvault.net: Fotoğrafçılara ve tasarımcılara yönelik olarak hazırlanmış bir diğer fotoğraf paylaşım sitesi. Site bünyesinde bulunan yaklaşık 14.000 kayıtlı kullanıcı ve 3.000 fotoğrafçının katkıları sayesinde aradığınız yüksek kaliteli stok fotoğrafları bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

• Everystockphoto: Ücretsiz fotoğraflara ulaşabileceğiniz bir arama motorudur. Sitenin yaptığı açıklamaya göre sitenin veritabanında yaklaşık 5 milyon fotoğraf yer alıyor. Ücretsiz kullanıcı hesabı açarak bu faydalı siteden daha fazla verim alabilir ve daha sonra kullanmak üzere kolleksiyonları kaydedebilmek gibi özelliklerden faydalanabilirsiniz.

Dokular ve Motifler

• CG Textures: 3B sanatçısı Marcel Vijfwinkel tarafından oluşturulmuş mükemmel bir doku sitesi. CG dokuları, Grunge (pis) ya da Nature (doğa) gibi kategorilere ayrılmış ve bu sayede aradığınız kategoriyi bulmanız kolaylaştırılmış. Eğer özel birisini ya da bir şeyi arıyorsanız o zaman daha kesin arama sonuçları için Gelişmiş Arama‘yı deneyebilirsiniz.

• Squidfingers / Motifler: Site üzerinde bulunan bir dizi kullanışlı ve dallı budaklı motifi tekrarlayan CSS arkaplanları ya da yazdırma işleri üzerinde kullanabilirsiniz. Squidfingers / Patterns, grafik tasarımcısı ve deneyimli programcı Travis Beckham tarafından hazırlanmış.

• TextureKing: Hızla gelişen, yüksek kaliteli doku kaynağı olup, REH3design tarafından geliştirilmektedir. Site bünyesinde şimdilik 300 stok dokusu yer alıyor ve bunların çoğu genellikle 1.600 x 1.200 piksel boyutlarında. TextureKing sitesi yönetimi, kullanıcıların kendi dokularını da gönderebileceği bir sistem üzerinde çalışıyor.

• Image * After: Ücretsiz fotoğrafların ve dokuların yer aldığı büyük bir kolleksiyona sahip. Site görselleri ve dokuları hem bireysel hem de kurumsal kullanıcıların hizmetine sunuyor.

• Lost and Taken: Fotoğrafçı ve Yazar Caleb Kimbrough tarafından hazırlanan ve oluşturulan, telif hakkı içermeyen stok dokuların yer aldığı blog tarzında bir kaynak. Lost and Taken sitesi ayrıca ziyaretçilerin isteklerini ve önerilerini de kabul ediyor, önerinizi buradan gönderebilirsiniz.

Fırçalar ve Vektörler

• BrushKing: Geniş çapta Adobe Photoshop fırçalarının tamamını ücretsiz olarak indirmeye açmış. Site bünyesinde şimdilik 4.000 fırça ve 200 fırça seti yer alıyor.

• PS Brushes.net: Güzel ve yüksek kalitede fırçaları, Motifler kategorisi ve Çizimler kategorisi gibi çeşitli kategoriler altında organize olmuş bir şekilde ziyaretçileri ile paylaşıyor. Eğer tüm fırçaların yer aldığı kategoriye ulaşmak istiyorsanız, o zaman Tüm Fırçalar kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

• Vecteezy: Dünyanın en iyi grafik tasarımcıları tarafından hazırlanmış ücretsiz vektör grafiklerini depoluyor. Vecteezy ayrıca kullanıcıların vektör gönderebilmelerini sağlıyor. Vecteezy ayrıca Brusheezy adındaki kardeş sitesi üzerinden de ücretsiz Adobe Photoshop fırçalarını paylaşıyor.

• QVectors: Web üzerindeki ücretsiz ve yüksek kaliteli vektör görsellerini paylaşıyor. Sitenin kardeş sitesi QBrushes ise aynı işi Adobe Photoshop fırçaları için yapıyor.

• FreeVectors.net: Yetenekli grafik sanatçıları tarafından geliştirilmiş ücretsiz vektör grafikleri paylaşıyor. Site bünyesinde yayımlanan vektörler hem bireysel hem de kurumsal projeler üzerinde kullanılabilir.

Simgeler / İkonlar

• IconFinder: Özellikle simgeler için oluşturulmuş ve Glassbox tarafından işletilen bir arama motoru. Site bünyesinde yer alan etiket bulutu sayfası ise en popüler anahtar kelime etiketlerini görebilmenizi sağlıyor.

• Free Icons Web:  Grafik ve web tasarımcılarının kullanabileceği 15.000’in üzerinde yüksek kaliteli ve ücretsiz simgeyi arşivliyor. Eğer özellikle GIF biçiminde simgeler arıyorsanız, o zaman sitenin GIF Simgeleri bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

• Icon Archive: 22.000 yüksek kaliteli masaüstü ve web ikonunu barındırıyor. Sitede 200’e yakın simge tasarımcısının oluşturduğu 800’ün üzerinde simge seti yer alıyor. Sitedeki kategoriler arasında Kurumsal Simgeler, Bilgisayar Simgeeleri ve Antika Simgeleri var.

• IconBuffet: Web tasarımcıları için ikon çalışmalarını satan bir web sitesi olup bünyesinde IconBuffet Free Delivery Section adında, ücretsiz simgelerin paylaşıldığı bir bölüm de mevcut.

Fontlar / Yazıtipleri

• dafont.com: Ücretsiz, shareware ve demo fontların yer aldığı ve dünyanın popüler font tasarımcıları tarafından hazırlanan fontları içeriyor. Mükemmel kategorilendirmesi ve arama özellikleri ile dafont.com, özellikle ücretsiz font arayanların uğraması gereken bir kaynak. Sitenin En İyi 100 bölümünü ziyaret ederek sitedeki en popüler yazıtiplerine ulaşabilirsiniz.

• UrbanFonts.com: Yüksek kaliteli ve ücretsiz fontların yer aldığı bir diğer web sitesi. Site bünyesinde 8.000’in üzerinde ücretsiz yazıtipi yer alıyor. Sitedeki en popüler yazotiplerine En Çok İndirilen 100 Yazıtipi sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

• Better Fonts:  Aralarında Retro fontlar, Graffiti yazıtipleri ve El yazısı yazıtipleri gibi kategorilerin alfabetik olarak yer aldığı pek çok ücretsiz yazıtipini bünyesinde barındırıyor. Sitenin canlı önizleme özelliği sayesinde ise bir yazıtipini indirmeden önce yazıtipinin tarayıcınızda nasıl göründüğünü görebiliyorsunuz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder