27 Mayıs 2016 Cuma

Asla Tahmin Edemeyeceğiniz 7 Ünlü Grafik Tasarımcı

Chuck D
Protest Rap’in babası Chuck D, Adelphi University’de grafik tasarım eğitimi almış. Rap tarihinin en ilham verici grubu Public Enemy’nin neden her zaman sağlam bir görsel kimliğinin olduğunu da şimdi daha net anlayabiliyoruz.
Grubun kurucusu Chuck D (o zamanlar Carlton Douglas Ridenhour) “Fear of a Black Planet” gibi klasikleşen albümlere imza atmadan önce okuduğu Adelphi University’nin okul gazetesini çıkaranlardan.
Herkesin çok iyi ve çok yetenekli bulduğu sanatçı, 2008’de yaptığı basın toplantısında dile getirdiği gibi, fazla partilediği ve okulu astığı için atılmış. Ancak geri dönüp 1984’te, özellikle plak kapağı tasarımına yoğunlaşarak başarıyla mezun olmuş.

Andy Serkis
Hobbit ve Planet of the Apes yıldızı Serkis, Lancaster’da görsel tasarım eğitimi görmüş. Yüzüklerin Efendisi’ndeki Gollum rolü ve Hobbit Üçlemesi’yle hafızalara kazınan Andy Serkis, sinema afişi tasarımında oldukça başarılı bir isim aynı zamanda.

Alan Rickman
Harry Potter’dan bildiğimiz, Snape rolüyle kalbimizi çalan Alan Rickman, Graphiti isimli tasarım ajansı kurmuş ve parasını öyle kazanmış. Chelsea College of Art and Design mezunu oyuncu, yüksek lisansını da Royal College of Art’da yapmış. Oyunculuğa olan hevesinin önüne geçemediği için 1972’de Royal Academy for Dramatic Arts’a kabul edilmiş ve grafik tasarımla vedalaşmış.

Ricky Wilson
The Kaiser Chiefs’in solisti, Leeds College of Art’ta grafik tasarım okumuş. Şimdilerde kariyerine BBC’nin yetenek şovu “The Voice” jürisi olmakla yeni açılımlar getiren Rick Wilson, daha sonra yarı zamanlı hocalık da yaptığı Leeds Metropolitan University’den 2000 yılında mezun olmuş.

Pete Townshend
The Who’nun efsane gitarcısı  Pete Townshend Ealing College of Art’ta grafik tasarım okumuş. Okulunun ağır entelektüel atmosferinin etkisinde kalan müzisyen, 1969’da ortaya çıkan rock operası Tommy’nin de mimarı.

David Bowie
Rock’ın usta yorumcusu, Bromley College of Art’da grafik tasarım okumuş. Tipografi ve sayfa tasarımı konusunda ihtisaslaşan Bowie, bütün plaklarında ve görsel kimliğinde kendi söküğünü de dikebilenlerden. (Dip not: Üniversite yıllarında dönem arkadaşı George Underwood’un bir kızla ilgili gözüne yumruk attığı Bowie’nin sol gözündeki kalıcı hasar daha sonra markası olacaktır.)

Freddie Mercury
The Queen’in beyni, büyük müzik insanı Freddie Mercury de grafik tasarım diploması olanlardan. Onun sesi, kompozisyon ve tasarım yeteneği olmaksızın The Queen yalnızca bir başka rock gurubu olmaya mahkum kalırdı büyük ihtimalle.
Pete Townshend ve Rolling Stones’un gitarcisi Ronnie Wood gibi, o da Ealing College of Art mezunu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder