29 Temmuz 2015 Çarşamba

Sadık Karamustafa

Grafik tasarımcı Sadık Karamustafa 1946 yılında Ordu'da doğmuştur.
Grafikerler Meslek Kuruluşu başkanlığı döneminde çeşitli ülkelerde açılan "Türkiye'den Afişler" sergi­lerini gerçekleştirerek Türk afişinin ve grafik tasarımcılarının tanıtılmasına katkıda bulunmuştur..

İstanbul'da Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Bölümünü 1976'da bitiren Karamustafa, bir süre tiyatro, yayınevi ve reklam ajanslarında çalıştıktan sonra 1979'da kendi atölyesini kurmuştur..Düşünce ve duyguyu özenle birleştirerek tipografi ve var olan görsel malzemelerin olanaklarıyla, görsel etkisi de olan tasarımlar üretmiş, konunun gerektirdiği mesajı hedef kitleye ulaştırmak için her konuyu kendi gereği içinde çözüme ulaştırma kaygısı duymuş, kişisel bir üslup oluşturmaya özenmemiştir.. 1989'da MSÜ Grafik Ana Sanat Dalı'nda öğretim görevlisi olan Karamustafa, İsviçre'de yayımlanan, kendisinin de yer aldığı Who is Who in Graphic Design (1994; Grafik Tasarımında Kim Kimdir? )adlı kitabın Türk grafik tasarımı bölümünü kaleme almıştır..
1982-83 1987-93 arasında Yönetim Kurulu üyeliği yaptığı Grafikerler Meslek Kuruluşu'nun 1993'te başkanlığına seçilmiş, Türk Grafik tasarımının yurt dışında tanıtılması ve Türk tasarımcıların uluslararası ilişkileri için çaba göstermiş; yurt içinde çeşitli dallarda 30'un üzerinde ödül kazanmıştır..


Çek Cumhuriyeti'ndeki Uluslararası Brno Grafik Sanatlar Bienali'ne (1982-94), Finlandiya'daki Uluslararası Lahti Afiş Bienali'ne (1989), Polonya'daki Uluslarası Varşova Afiş Bienali'ne (1984) ve Fransa'daki Chaumont Afiş Festivaline katılan Karamustafa 1993'te Raleigh'de (ABD) AIGA'nın (American Enstitute of Graphic Arts/Amerikan Grafik Sanatlar Enstitüsü) düzenlediği uluslararası "EX Libris" ser­gisine çağrılmıştır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder