6 Temmuz 2015 Pazartesi

Stephan Bundi

"Mütevazı bir şekilde güvensiz olmak daha iyi bir çözüm için merak duymaya teşvik ediyor" 
Stephan Bundi

Özellikle tiyatro, opera, bienal gibi etkinliklere tasarladığı poster tasarımlarıyla dünyada büyük ün kazanan Stephan Bundi, 1950 yılında doğdu. İsviçre'de grafik tasarım bölümünden mezun oldu. Stuttgart Sanat ve Tasarım Akademisi'nde "kitap tasarımı ve illüstrasyon" okudu.
Bir tasarımcı olarak, film yapımları, konser rehberleri, müzeler, tiyatrolar ve yayıncıların yanı sıra, tüketim ve yatırım malları ve PR reklam alanlarında sanat yönetmeni olarak çalıştı. Bundi, pratik İsviçreli geleneğini sıradışı fikirler birleştirirdi. Bundi, hem yurtdışında hem de İsviçre sanat ve tasarrım üniversitelerinde görsel yorumlama öğretim görevlisi ve uzmanı olarak dersler verdi.
2008 yılında Çinde bulunan Nanjing Design College Sanat Enstitüsü'nde konuk profesör olarak dersler verdi. Stephan Bundi, grafik tasarım dünyasının en başarılı isimlerinden biri olarak Çin'den Brezilya'ya, dünyanın her noktasında sanat ve tasarım üniversitelerinde çeşitli eğitimler ve dersler vermektedir. Tasarım ile ilgili bir çok yarışmanın uluslararası jürileri içerisinde yer aldı.
Bundi’nin işleri Fransa Milli Kütüphanesi’nde, New York’ta MOMA’da, Japonya’da Toyama’da, Münih’te “Die Neue Sammlung”’da, Kyoto’da Design Museum’da, SF-MOMA’da ve Berlin, Paris, Basel, Zürih dahil daha pek çok yerde müze, bienal ve trienalde sergileniyor. Ayrıca tasarımcının prestijli Red Dot ödülleri dahil 100’ü aşkın uluslararası ödülü bulunuyor. Red Dot ödüllerini Macbeth, Don Giovanni, Die Vögel, Otello, Tartuffe, Rigoletto için hazırladığı posterlerle kazandı.
Bundi, Atelier Bundi AG adlı tasarım ofisini yönetiyor. Bundi, düzenli olarak grafik tasarım için uluslararası bienaller ve trienal sergilemek için seçilir. Eserleri dünya çapında çok sayıda yayınlarda temsil ve belgelenmiştir. Stephan Bundi bir Allianca Graphique Internationale (AGI) üyesi ve AGI-İsviçre başkanıdır. 

Alıntı

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder